ÇEMİK İLKOKULU
Alacayar Köyü, Çemik Mezrası Çatak / Van

Dünya lideri ülke için değerlerine sahip çıkan nesil yetiştirmek.

MİSYON

Kendine güvenen, bizi biz yapan değerlere sahip çıkan, çağdaş nesiller yetiştiren eğitim kurumu olarak öncü olmak.

BAŞARILAR

Okulumuzda 4.sınıfı tamamlayan öğrenciler Çatak İlçesindeki Ortaokullara taşımalı eğitimle devam etmektedir.
Öğretim Şekli :Tam Öğretim

Tam Öğretim

Soba

Servis Bilgisi

Okulumuz öğretmenleri Çatak İlçesinde ikamet etmekte, geliş gidiş yapmaktadır.Okulumuzun yolları her mevsim açık ulaşımda sıkıntı yaşanmamaktadır.Sadece kış aylarında aşırı kar yağışı sebebiyle en fazla 1 gün köy yolu kapanmaktadır.

Van iline 95 km Çatak İlçesine 13 km uzaklıktadır.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Okulumuz Alacayar Köyü Çemik Mezrasında yer almaktadır.Çemik Mezrasında yaklaşık 25 hane 150 nüfus mevcuttur.Köy halkı ve öğrencilerle dil problemi yaşanmamakta iletişim kolaylıkla sağlanmaktadır.Okulumuzun öğrencileri başka köylere oranla daha başarılı ve öğrenmeye isteklidir.Okula devam sürekli olup sürekli devamsız öğrencimiz bulunmamaktadır.