COVID-19 VELİ BİLGİLENDİRME

COVID-19 BİLGİLENDİRME

Merhaba sayın velilerimiz bildiğiniz üzere  Covid- 19 sebebiyle okullarımız kademeli olarak açılacak .Bunun için okulla geldiğimizde uymamız gereken kurallar var  bu kuralları düzgün bir şekilde okuyalım.       1. Aile içerisinde ateş, öksürük burun akıntısı , solunum sıkıntısı gibi COVİD -19 belirtileri olan yada COVİD -19 tanısı olan, temaslısı olan kişi bulunması durumunda okula ivedilikle bilgi verilmesi ve öğrencinin okula gönderilmemesi sağlanmalıdır.  2. Tek gelemeyen öğrencilerin bırakılması ve alınması sırasında personel ve veliler sosyal mesafe kurallarına uymalı ve maske takmalıdır. Maskesiz hiç bir veli okul alanına alınmayacaktır .  3. Mümkünse her gün aynı velinin öğrenciyi alması ve bırakması sağlanmalıdır. Mümkünse büyük anne /büyükbaba gibi ve 65 yaş üstü kişiler veya kronik  hastalığı olan kişiler, öğrenciyi bırakıp almamalıdır. 4. Okula giriş / çıkış saatlerinde öğrenciler veliler tatafından okul dışında teslim alınıp bırakılmalıdır. 5 . Okulun giriş ve cıkışlarına öğrencilerin el hijyeni sağlaya bilmesi için el antiseptiği konulacaktir.